Sommerfugleeng

I maj blev arealet fræset af en aktiv beboer, og frøene spredt umiddelbart efter fræsningen, i forbindelse med nogle dages regn.


Sommerfugleeng i Måløv Park

 

Så er vores blomstereng anlagt og blomstrer dejligt.

 

I maj blev arealet fræset af en aktiv beboer og bestyrelsesmedlem, Kim Jarner. Takket være dette store frivillige initiativ havde vi ikke udgifter hertil.

Omkostningen var nogle dage for Kim med noget belastet ryg - men heldigvis ingen varige mén.

 

Frøene blev spredt umiddelbart efter fræsningen, i forbindelse med nogle dages regn, af forslagsstilleren Bente Cordua.

De første 3 uger skete der ikke så meget, og vi var lidt bekymrede for om duerne havde spist alle frøene. Men det havde de ikke, for så begyndte det stille og roligt at spire. Og de sidste par måneder har det stået i flor. Og i de lidt over 2 måneders vækstperiode har det været en fryd for øjet. Og forskellige blomster og farver er dukket op og har afløst hinanden som tiden er gået.

Det var også det, der var/er meningen med frøblandingen.

 

Vi er meget glade for initiativet og for støtte og gode råd fra Grønt Råd. Det takker vi mange gange for. Vi overvejer at stille forslag om udvidelse af arealet til vores afdelingsmøde den 24. september.

Bliver det vedtaget bliver det så udført i foråret 2020.

 

Vi afslutter hermed regnskabet vedrørende vores bevilling på de 4.000 kr. og håber, at det ikke brugte beløb kan komme andre initiativer til gode.

 

Man er velkommen til at kigge forbi!

Blomsterengen ligger overfor vores Fælleshus, Klakkebjerg 1E, på det areal vi kalder Prærien.

Og kigger man forbi kan man lige gå lidt længere, så kommer man ind i Måløv Parks økologiske nyttehaveforening, hvor også vores hønseforening har hønsegård.

 

Venlig hilsen

på vegne af forslagsstiller og

bestyrelsen i Måløv Park

Frank Vinding

kasserer i Måløv Park

Udsædsmængde ca. 3-4 g/kvm.
500 gr. rækker til 125-175 m2.


Blomsterblandingen består af: Honningurt, Blodkløver, Hjulkrone, Jomfru i det Grønne, Sløjfeblomst, Morgenfrue, Kornblomst, Mølleblomst, Godetia, Brudeslør, Rødkløver.