Kompost til muld

Formålet var at gøre grønt affald til muld med den nye type kompostbeholder fra virksomheden Zenzo group, der lancerer Globe varmeisolerede kompostbeholdere.


Grønt affald bliver til muld

 

Vi er nogle husstande som i 2015 og 2016 har kørt et forsøg med at få en kompostbeholder op at køre. Vi havde til mål at omdanne køkkenaffald fra vore boliger til kompostjord. Kompostjord er næringsrigt og kan som mange sikkert ved, anvendes som plantejord og gødning til planter og bede.


Vores mål til at starte med var at få komposteringsprocessen igang og få en tilstrækkelig stor omsætning af køkkenaffald til, at den kunne følge med i forhold til den mængde affald der blev lagt i beholderen. Det har været lidt udfordrende da vi startede i en kold periode så omsætningen var lav.


Da køkkenaffald typisk har et højt vandindhold havde vi problemer med, at der samlede sig vand i bunden og det startede en ildelugtende forrådnelse i bunden af beholderen. Vi tilførte noget tørt græs og fik begrænset samlingen af vand i bunden og i takt med, at varmen kom i foråret startede en bedre kompostering. Vi ville dog gerne speede processen lidt mere op og få de større stykker affald bidt i mindre stykker og til det formål samlede vi regnorme på stierne i Måløv når det regnede og de blev lagt op i. Desuden var vi så heldige, at nogen i vores vennekreds havde kompostorme så vi fik en lille portion af dem ganske gratis og det hjalp virkelig. På billederne kan man se ormene i fuld gang med at spise løs af vores køkkenaffald (beklager hvis det ikke ser så lækkert ud men sådan ser komposterende køkkenaffald altså ud.

 

På større skala, og ved at inkludere flere husstande, kan det komme til at betyde at vores afdeling kan reducere mængden af grønt affald, som forlader vores område så vi bliver endnu mere grønne.


Vi ansøgte og fik bevilliget en kompostbeholder i 2014 af Grønt Råd, Ballerup. Vi ansøgte igen i 2016 om endnu en kompostbeholder, og fik den bevilliget.


Søtoften afd. 0208, Søndergårds Alle, MåløvNaturens fantastiske skraldemænd på arbejde.