Cykeldagen juni 2014

Sol og smil på Cykeldag

Med 375 deltagere, balloner, boder og underholdning var det atter en gang Ballerup, der satte sig forrest i sadlen for at hylde cyklen og dansk cykelkultur på den landsdækkende Store Cykeldag

Solen skinnede varmt på smukkeste vis, så de gratis vandflasker gjorde lykke, da cirka 375 borgere i alle aldre satte sig i sadlen på årets Store Cykeldag søndag den 15.juni. Starten til de fire guidede ture fra 6 til 25 km inklusiv den nye 8 km skovrute gik fra pladsen foran Ballerup Rådhus, der i dagens anledning var pyntet med flag, hoppeborg og højt svævende kæmpeballoner.

Mens stemningen på jorden blev slået an af hvide teltboder med alt fra frisk frugt, sandwich fra Emmas, ansigtsmaling, blodtryksmåling, Lion Clubs Tombola, kursus i brug af hjertestarter, sundhedstilbud og missilformede kabinecykler. Heriblandt var også en yderst tilfreds Peter Bendix, der er lokalformand for Cyklistforbundet i Ballerup-Måløv-Skovlunde.


-Man kan altid drømme om flere deltagere. Men selv om vi i dag er under skarp konkurrence fra det populære cykelmotionsløb Sjælsø Rundt, så ender vi formentlig også i år som den kommune i landet, der har flest deltagere til Store Cykeldag.


Deltagerantal tidoblet

Det var også Peter Bendix, der tilbage i 2007 fik ideen til, at Ballerup skulle være med til Store Cykeldag og siden er det bare vokset og vokset fra 45 deltagere det første år til de omkring 400, der har deltaget de sidste år. Ud over Cyklistforbundets lokalafdeling er Ballerup Kommune, Ballerup Ungdomsråd og Hjemmeværnskompagni Ballerup med til at arrangere hyldesten til cyklen og dansk cykelkultur.


-Formålet er at lokke flere til at tag cyklen en tur ud i de mange flotte naturområder, vi har omkring Ballerup. Det er gratis motion. Men også at få flere til at droppe bilen til og fra arbejde for i stedet at hoppe på den miljøvenlige cykel.


Pris på 25.000 kroner

Ud over ballonunderholdning, fri afprøvning af mikrocykler og konkurrencer var der på Store Cykeldag også overrækkelse af Ballerup Kommunes årlige sundhedspris på 25.000 kroner. Den gik i år til Sundhedsformidlerne i Ballerup Kommune for deres flotte indsats for at fremme en sundere livsstil hos borgere med anden etnisk baggrund.

Hædrende ord havde borgmester Jesper Würtzen også til Hjemmeværnskompagni Ballerup for deres sundhedsindsats i egne rækker, samt ros for at de altid gerne stiller op og hjælper med arrangementer. Ligesom byggelegepladsen Rosendal fik ros for at have skiftet usunde og sukkerholdige fødevarer ud med økologiske grøntsager.

-Jhn

 
Nåede du ikke Store Cykeldag

Så fortvivl ikke. Ballerup Kommune har omkring 100 km cykelstier og andre stier, der byder op til en tur  ud i det grønne. Du kan finde nogle forslag til ture på kortene over ruter, hvis du ser mere her.

 

Eller du kan gå ind på Cyklistforbundets lokalafdeling Ballerup-Måløv-Skovlunde og finde fælles cykelture, hvor alle kan deltage, samt informationer om cykelcafeen, der mødes fast og tager på tur. Se mere her.


Vil du læse mere og se kort over allerede anlagte og planlagte supercykelstier, der gør det hurtigt at komme til og fra arbejde, så læs her.Klik på billederne for at se dem i stor størrelse